T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / MİDYAT - Ovabaşı İlkokulu

12 Mart 1921 İstiklal Marşı´ nın Kabulü

  İstiklal Marşı´ mız 94 Yaşında...

 

 

   

           Devletimizin ve Milletimizin esaret altında asla yaşayamayacağını tüm dünyaya haykıran İstiklâl Marşımızın kabulünün 94′üncü yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.
             

            Mehmet Akif ERSOY'un 94 yıl önce yazdığı ve 12 Mart 1921′de Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından, Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının simgesi olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, Milletimizin içinde bulunduğu o buhranlı günlerde damarlarda dolaşan bağımsızlık, vatan ve namus mücadelesi ile bayrak sevgisini en güzel şekilde ifade etmektedir. Vatan toprağının her karışının adeta şehit kanlarıyla sulandığı, vatanımızın uğrunda canların hiçe sayıldığı, bütün bu fedakarlıkların kutsal bir emanet olduğu ruhunu hepimize aşılayan İstiklal Marşımız, aynı zamanda bizlere korumamız gereken asli değerlerimizi hatırlatan en önemli milli değerlerimizden birisi olmuştur.
           

          Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlığımızın ebedi sembolü olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 94 üncü yılında Mehmet Akif ERSOY'u, İstiklâl Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, bağımsızlık yolunda hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                 Vahdettin TUFAN

                                                                                                                                             Ovabaşı İlkokulu Müdürü

İstiklal Marşı mızın kabulünün 94. yılını kutladık.İstiklal Marşı mızın kabulünün 94. yılını kutladık.İstiklal Marşı mızın kabulünün 94. yılını kutladık.İstiklal Marşı mızın kabulünün 94. yılını kutladık.İstiklal Marşı mızın kabulünün 94. yılını kutladık.İstiklal Marşı mızın kabulünün 94. yılını kutladık.İstiklal Marşı mızın kabulünün 94. yılını kutladık.İstiklal Marşı mızın kabulünün 94. yılını kutladık.İstiklal Marşı mızın kabulünün 94. yılını kutladık.İstiklal Marşı mızın kabulünün 94. yılını kutladık.İstiklal Marşı mızın 94. Yılıİstiklal Marşı mızın 94. Yılıİstiklal Marşı mızın 94. Yılı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2015 - Güncelleme: 17.01.2020 16:07 - Görüntülenme: 1661
  Beğen | 1  kişi beğendi